Bakery!
Studiedag idag igen. Jag hade faktiskt bestämt mig för att plugga matte. Men jag hittar inte min mattebok!.S ngn som har sett den?
Dessutom tänkte jag, i det hä fina vårvädret kan man ju inte sitta inne. Därför tog jag mig en promenad(ja med en krycka) och letade efter boken hos mamma.. den fanns inte där heller.
Största delen av dagen har gått å till att baka dessutom! Vad står högst i receptlistan nu då? jo BAGELS!
Enkelt recept med få ingredienser. Pröva! smakar precis som USA's bagels!Ingredienser; 25 g jäst(söt), 5 dl vatten(37grader varmt), ½ dl ljus sirap, 2 tsk salt och 10-13 dl vetemjöl.
- Smula jästen i en stor skål och häll i vattnet. Rör om
- tillsätt sirap,salt, och nästan allt mjöl.
- arbeta ca 10 min med händerna till en smidig deg.
- jäs under bakduk 20 min
- ta upp degen och knåda den lätt, skär sedan upp degen i 12 bitar och gör "snören" ca 25 cm långa och fäst ihop ändarna till en ring, använd vatten om det är svårt.
- jäs i 30 min under bakduk
- pensla med vatten och häll på sesamfrön.
- In i ungnen på 150 grader i 12min
- höj sedan värmen till 200 grader och10 min till.
- Klara när de är ljusbruna och låt svalna under bakduk.
- Som de gör i USA är det ett hett tips att skära upp de och rosta så det blir lite knapriga!
Inte för jag läser franska men Bon apetit!

Kommentarer
Trackback